Uvoz u Srbiju

Očekujete pošiljku iz inostranstva a još uvek niste izabrali zastupnika u carinskom postupku? FedEx u Srbiji nudi Vam i uslugu uvoznog carinjenja. Iskustvo od preko 15 godina u Srbiji osiguralo nam je odlično poznavanje carinskih regulativa. Šta nas razlikuje od drugih:

Istražite uvozni servis - odaberite odgovarajuće opcije:

FAQ

Zašto moram da popunjavam dokumentaciju za carinjenje pošiljke?

Dokumentaciju za carinjenje popunjava lično primalac radi verodostojnosti podataka koji se navode kroz izjave i prilaže istu pod punom odgovornošću.

Zašto se naplaćuju troškovi zastupanja u procesu carinjenja?

Troškovi koji nastaju prilikom redovnog carinjenja pošiljke su troškovi carinskog zastupanja u procesu samog carinjenja robe. Carinski zastupnici naše kompanije u procesu carinjenja pošiljke izrađuju deklaraciju sa kojom vrše carinjenje pošiljke.

Zašto se naplaćuju usluge zastupanja u carinskom postupku, ako sam pošiljku platio ino-pošiljaocu po sistemu isporuke „od vrata do vrata“?

Isporuka “od vrata do vrata“ podrazumeva da se nakon carinskog postupanja sa pošiljkom roba isporuči na adresu primaoca, ali nije oslobođena uvoznih procedura i dažbina.

Zašto troškovi transporta, osiguranja i ostali troškovi koji su naznačeni na fakturi ulaze u carinsku i poresku osnovicu?

Svi troškovi koji su iskazani na profakturi ili fakturi koju šalje ino pošiljalac ulaze u obračun carinskog duga po zakonu Republike Srbije.

Zbog čega je cena carine I PDV veća od vrednosti robe koju sam poručio preko interneta?

Jedan od razloga koji može dovesti do toga da iznos dažbina bude veći nego vrednost robe, jeste slučaj kada pristigla roba podleže naplati carine I PDV-a, a u carinsku osnovicu uđe I trošak poštarine. Usluge brze pošte, odnosno ekspresnih kurirskih službi čije pošiljke imaju prioritetni status, skuplje su u odnosu na običnu poštu, a samim tim I carinska osnovica može biti podignuta. Ova informacija istaknuta je I na sajtu Uprave Carine.